Cum decorezi gradinita pentru serbarea de Craciun?

Cum decorezi gradinita pentru serbarea de Craciun?
Nu mai este niciun secret faptul că unul dintre cele mai așteptate momente de către copii, fie că ne referim la copiii mici de la grădiniță, fie că vorbim despre copiii din învățământul primar, este serbarea de Crăciun. La scurt timp de la începerea noului an de grădiniță sau a noului an școlar, deja începe planificarea serbării de Crăciun, iar cei mici vor deveni din ce în ce mai nerăbdători să afle cele mai importante detalii referitoare la serbare. 
 

Până la serbarea de Crăciun, însă, vor trebui parcurse câteva repetiții bune, pentru ca micuții să își cunoască foarte bine rolurile și poeziile pe care le au de recitat. Cei mici cu siguranță vor fi emoționați, iar pe lângă ei, părinții vor avea și mai multe emoții. Tot cu emoțiile se vor confrunta însă și cadrele didactice de la grădiniță, care se vor ocupa de organizarea serbării de Crăciun, pentru ca atmosfera să fie una minunată. 

 

Dacă și tu faci parte din categoria cadrelor didactice și te afli în lipsă de idei în ceea ce privește organizarea serbării de Crăciun din acest sfârșit de an școlar, ți-am pregătit în rândurile următoare tot ceea ce trebuie să știi despre organizarea unei serbări de Crăciun, dar și câteva idei inspirate de decor pentru acest eveniment fabulos!

Etapele organizării serbării de Crăciun

Datorită faptului că sărbătorile de iarnă au loc în luna decembrie, încă de la începutul acestei luni, toate activitățile care se vor desfășura la grădiniță vor avea un singur scop și anume acela de a organiza cea mai frumoasă serbare de Crăciun. Pentru ca astfel de evenimente să fie cu adevărat minunate, cadrele didactice trebuie să parcurgă o serie de etape de organizare, menite să transforme serbarea de Crăciun într-un cadru feeric pentru micuți. Iată ce presupune organizarea serbării de Crăciun!  

Alocarea bugetului pentru organizarea serbării de Crăciun 

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui eveniment, fie că vorbim despre o petrecere surpriză sau organizarea unei petreceri tematice, stabilirea unui buget este esențială în organizare. În acest fel vei ști cum să structurezi bugetul și cum să-l aloci pentru fiecare etapă a organizării în parte. 

Stabilirea repertoriului de cântece și poezii specifice sărbătorilor de iarnă

O serbare de Crăciun reușită înseamnă un repertoriu reușit. Acest lucru poate fi obținut prin atribuirea de roluri fiecărui copil în parte. Educatorii le vor da micuților să recite tot felul de poezii specifice sărbătorilor de iarnă, dar și poezii și cântecele dedicate celui mai renumit personaj al iernii - Moș Crăciun! În grupele pregătitoare, copiii pot chiar interpreta scenete specifice sezonului, care cu siguranță vor face deliciul părinților și al Moșului! 

Închirierea unui Moș Crăciun

Și dacă tot am vorbit de Moș Crăciun, acesta este un personaj indispensabil de la serbarea de Crăciun. Așa cum ar trebui să se întâmple la fiecare final de an, la finalul serbării își va face apariția și celebrul personaj Moș Crăciun, care le va împărți cadouri micuților care au participat la serbare. Optează pentru închirierea unui Moș Crăciun, pentru a-i surprinde într-un mod cât mai plăcut pe copii! 

Selectarea cadourilor pentru copii 

Desaga plină a Moșului este o parte importantă a organizării serbării de Crăciun, căci orice cadru didactic își dorește ca micuții învățăcei să fie recompensați pentru activitatea lor la serbarea de Crăciun. La ședințele cu părinții anterioare serbării de Crăciun, stabilește împreună cu aceștia care sunt cadourile cu care vor să-i surprindă pe micuți și alege același tip de cadou pentru fiecare dintre prichindei. 

Alegerea decorului grădiniței pentru serbarea de Crăciun 

Alegerea decorului ideal pentru serbarea de Crăciun cu siguranță va reuși să transforme atmosfera într-una de basm, atât pentru copii, cât și pentru părinții prezenți la serbare. Mizează pe elementele care surprind cel mai bine sărbătorile de iarnă. Din decorul grădiniței pentru serbarea de Crăciun nu trebuie să lipsească: 

  • Bradul de Crăciun; 
  • Crenguțele de brad; 
  • Decorațiile cu oameni de zăpadă; 
  • Șosetele colorate; 
  • Baloanele umflate cu heliu cu tematica Crăciunului; 
  • Ghirlandele decorative
  • Ornamentele din hârtie realizate manual de cei mici; 
  • Instalațiile electrice cu beculețe colorate. 

Organizarea petrecerii după serbarea de Crăciun

O ultimă etapă importantă a organizării serbării de Crăciun este petrecerea ce urmează serbării de Crăciun, la care participă atât părinții, cât și micuții lor. Pentru a completa acest decor feeric al serbării de Crăciun, este esențial să optezi pentru articole de petrecere precum: 

 

De asemenea, apelează la serviciile unei firme de catering, care să creeze un bufet suedez cu toate preparatele specifice sărbătorilor de iarnă. Nici deserturi precum cozonacul și turta dulce nu trebuie să lipsească din meniul serbării de Crăciun. Pentru un plus de autenticitate, poți „complota” cu părinții pentru a aduce la petrecere mâncăruri tradiționale de Crăciun, preparate în casă. O doză de inspirație poate fi și articolul în care ți-am vorbit despre cum organizezi o petrecere pentru copii.

 

Idei de decor pentru serbarea de Crăciun 

Așa cum am promis, îți vom oferi în rândurile următoare și câteva idei de decor pentru serbarea de Crăciun, respectiv petrecerea de Crăciun, care cu siguranță îi vor încânta pe micuți. Iată propunerile noastre, pe lângă sugestiile deja menționate anterior! 

Decorul grădiniței cu tematica Crăciunului 

Pentru a respecta întocmai tematica Crăciunului, poți alege baloane și decorațiuni pentru petrecerea de Crăciun care să reflecte întocmai spiritul sărbătorilor de iarnă. Numai imaginează-ți cadrul feeric în care se va transforma grădinița, atunci când vei opta pentru baloane albe și roșii, seturi de artificii, beteală colorată, baloane în formă de fulgi de nea sau ciubuc! 

Decorul grădiniței cu tematica Frozen

Copiii iubesc desenele animate, așa că poți alege să transformi grădinița într-un basm cu ajutorul decorațiunilor pentru petrecere cu tematica Frozen! Optează pentru baloane colorate în alb și albastru, beteala argintie, baloane cu Frozen Olaf, baloane metalizate, decorațiuni cu personajele din Frozen, pahare și servetele cu protagoniștii acestui desen și cu siguranță îi vei surprinde pe micuți la serbarea de Crăciun! 

Decorul grădiniței cu tematica Glitter

Știm cu toții că sărbătorile de iarnă inspiră strălucire, iar o tematică stil Glitter cu siguranță se va potrivi decorului pentru serbarea de Crăciun. Mizează pe decorațiuni și accesorii în tonuri de auriu sau argintiu, îmbinate cu alb, verde și roșu, culorile atât de iubite în preajma sărbătorilor. 

 

Sperăm că am reușit să-ți oferim sursa de inspirație de care aveai nevoie pentru organizarea serbării de Crăciun și pentru decorarea grădiniței într-un stil festiv, specific sărbătorilor de iarnă. Până și Moș Crăciun își va dori să mai zăbovească puțin într-un asemenea cadru de povești!

Suport clienti Luni-Sambata: 09:00-17:00

0371234626 contact@articole-petreceri.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!