Cum organizezi o petrecere pentru copii: idei si recomandari

Cum organizezi o petrecere pentru copii: idei si recomandari

O petrecere este întotdeauna un motiv de bucurie, mai ales atunci când vrei să organizezi o astfel de petrecere pentru micuțul tău. Cu toate acestea, o petrecere pentru copii poate reprezenta și un adevărat motiv de stres pentru părinți: care este meniul?, ce tematică să aleg pentru petrecere?, care să fie locația petrecerii? sau cât va dura petrecerea? sunt doar câteva dintre întrebările care perturbă liniștea părinților înainte de importantul eveniment.

 

Dacă și tu vrei să organizezi cea mai memorabilă petrecere pentru copilul tău, ne-am gândit să-ți propunem un ghid cu sfaturi, idei și recomandări despre cum poți pregăti în cel mai mic detaliu o petrecere pentru copii reușită. Deja ți-am povestit într-un articol anterior cum alegi cele mai inspirate articole pentru petrecere, însă acum ne simțim datori să ne focusăm strict pe ceea ce înseamnă o petrecere pentru copii. 

Pași pentru organizarea eficientă a unei petreceri pentru copii 

Dacă vrei să te asiguri că vei surprinde în mod plăcut atât copiii, cât și părinții însoțitori, va trebui să planifici petrecerea pentru copii în amănunt, cu suficient timp înainte. Ca orice altă petrecere, și o petrecere pentru copii necesită timp, implicare și efort din partea părinților. De aceea, în rândurile următoare, îți propunem cei mai importanți pași pentru a organiza o petrecere mult mai frumoase decât ar putea visa copilul tău. 

Planifică datele petrecerii 

Pentru început, este important să stabilești data petrecerii, locul în care se va ține, dacă există sau nu alte evenimente deja planificate în grupul de prieteni, dar și intervalul în care urmează să se desfășoare petrecerea pentru copii. 

Stabilește un buget pentru petrecere 

E adevărat, orice părinte este dispus să cheltuiască oricât pentru a-și face micuțul fericit. Cu toate acestea, este important să stabilești un buget în care să te încadrezi, înainte de a organiza petrecerea. În caz contrar, vei avea tendința de a cheltui mult mai mult. Pentru a-ți fi mai ușor, poți împărți bugetul pe categorii: buget pentru meniu, bani pentru decorațiuni, buget pentru locație, bani pentru jocuri și costumații, etc. 

Alege spațiul potrivit 

Un aspect esențial de care trebuie să te asiguri înainte de a lansa invitațiile este alegerea unui spațiu potrivit pentru petrecere, fie el în interior sau exterior, în funcție de sezon. Și cum este foarte posibil să nu te încânte ideea de a-ți transforma propria locuință în teren de joacă, poți opta pentru închirierea unui loc, unde poți organiza o petrecere pentru copii de neuitat. 

Stabilește lista invitaților și lansează invitațiile 

Odată stabilită locația evenimentului și momentul desfășurării petrecerii, poți lansa invitațiile pentru oaspeți. Fă o listă extinsă cu prietenii pe care dorești să-i inviți și, în funcție de confirmările primite, te poți întoarce la pasul anterior privind rezervarea spațiului. Desigur, te poți aștepta la anulări de ultim moment, căci cei mici se pot îmbolnăvi sau pot apărea tot felul de situații neprevăzute. 

Alege tematica petrecerii pentru copii 

Stabilirea unei tematice te poate ajuta în a ști ce tipuri de decorațiuni să cumperi, ce jocuri poți planifica și ce feluri de mâncare să pregătești. Mai mult decât atât, tematicile aparte vor fi întotdeauna apreciate de invitați, deopotrivă copii și părinți. În funcție de vârsta și preferințele sărbătoritului în alegerea temei pentru petrecere. 

Fă o listă cu accesoriile necesare pentru o petrecere de copii 

În funcție de tematica pe care o alegi, vei găsi în magazinele de specialitate numeroase articole de petreceri. O listă obișnuită poate cuprinde accesorii precum: 

  1. Fețe de masă
  2. Șervețele
  3. Pahare și farfurii de unică folosință; 
  4. Lumânări; 
  5. Coifuri; 
  6. Bannere cu Happy Birthday
  7. Globuri din hârtie; 
  8. Suflători sau fluiere; 
  9. Baloane umflate cu heliu; 
  10. Diverse kituri pentru petreceri tematice

Sursa foto: Shutterstock

Stabilește meniul pentru copii și pentru adulți 

Meniul este un subiect important în orice petrecere pentru copii. Sugestia noastră este, însă, să mizezi pe ceva simplu, care place tuturor. Știm că poate dorești să oferi un meniu sănătos celor mici, însă cel mai probabil nu va fi atractiv. Iată câteva sugestii pentru un meniu ce ar putea fi pe placul tuturor: 

  1. Budincă de chia; 
  2. Salată de fructe proaspete; 
  3. Mousse de ficat; 
  4. Pizza făcută în casă; 
  5. Salată de vinete; 
  6. Creveți; 
  7. Pâine crocantă din făină integrală; 
  8. Ficăței cu bacon la cuptor; 
  9. Limonadă și smoothie-uri din fructe. 

Alege tortul, candy barul și florile pentru petrecere 

Tortul este una dintre surprizele petrecerii, motiv pentru care trebuie să te asiguri că acesta se va încadra în tema petrecerii. Ideal ar fi să apelezi la serviciile unui laborator ce realizează torturi speciale pentru o petrecere de copii. Tot de aici poți comanda și un candy bar special, pentru ca povestea petrecerii să fie completă. Nici aranjamentele de flori nu sunt de neglijat atunci când organizezi o petrecere pentru copii, acestea fiind alese, desigur, în funcție de tematica petrecerii, dar și de sezon. 

Sursa foto: Shutterstock

Criterii de planificare a unei petreceri pentru copii 

O petrecere pentru copii nu se planifică orișicum, ci trebuie să iei în considerare anumite criterii de planificare, așa cum sunt vârsta copilului, sexul copilului sau locația în care se desfășoară evenimentul. 

Petreceri pentru copii în funcție de vârstă

Există diferențe majore între copii de 3 ani și copii de 7 ani, de exemplu, acestea reflectându-se și în preferințele lor. În timp ce la petrecerea aniversară de 1 an, părinții invită doar adulți la eveniment, iar jocurile nu sunt necesare, lucrurile se schimbă odată cu vârsta de 2 ani, când copiii devin activi și exploratori. La această vârstă, un spațiu de joacă cu figurine din pluș ar fi ideal. La vârsta de 3 ani, când copilul deja începe să lege prietenii la grădiniță, lista de invitați deja este mai mare, iar activitățile sunt mai energice. Acum poți cocheta cu ideea de a avea un personaj de animație la petrecerea pentru copii. 

 

La 4 ani, o petrecere în aer liber cu tobogane gonflabile se poate transforma în cea mai frumoasă petrecere pentru copii. Chiar și facepainting-ul poate fi o alegere inspirată! La 5 ani, copiii deja se implică activ în organizarea petrecerii și îți poate spune preferințele sale. Începând cu vârsta de 7 ani, cel mic deja își lărgește cercul social și cu siguranță are alte așteptări de la petrecere față de copiii de 3 ani. 

Petreceri pentru copii: băieți vs fete 

Există mari diferențieri și între petrecerile pentru băieți vs petrecerile pentru fete, așa că trebuie să iei în considerare și acest aspect, pe măsură ce copilul tău înaintează în vârstă. În timp ce pentru o petrecere pentru fete poți aborda o tematică stil Hello Kitty, o petrecere pentru băieței poate avea tematica Baby Shark

 

De asemenea, un tort cu motociclete în locul unuia cu ponei, într-o zi atât de specială, cu siguranță poate provoca o dezamăgire fetiței tale într-o zi atât de specială. De cealaltă parte, niște șervețele cu prințese Disney cu siguranță nu se vor număra printre preferatele băiețeilor, căci unele cu Spiderman li s-ar potrivi mult mai bine. 

Petreceri pentru copii în funcție de locație 

Locația este și ea un criteriu important atunci când organizezi o petrecere aniversară pentru copilul tău. Nimeni nu ar vrea să sărbătorească o zi de naștere din mijlocul iernii într-un spațiu amenajat afara, de exemplu. De asemenea, alegerea locației se va face în funcție de numărul de invitați. Închirierea unei grădini poate fi un cost suplimentar atunci când lista de invitați se rezumă la 10 persoane. 

Sursa foto: Shutterstock

Idei creative pentru o petrecere de copii 

Ești în pană de idei și ai nevoie de câteva sugestii inovatoare pentru o petrecere de copii? Iată ce-ți propunem: 

  1. Petrecere cu personaje din Frozen; 
  2. Petrecere Mickey Mouse; 
  3. Disney Party; 
  4. Petreceri tematice cu zâne și prințese; 
  5. Petreceri tematice cu supereroi; 
  6. Atelier cu vopsea colorată și plastelină; 
  7. Alegerea unor mascote populare pentru petrecere, precum Mikey și Minnie sau Tom și Jerry; 
  8. Treasure hunt; 
  9. Tobogane gonflabile și bouncere; 
  10. Atelier muzical; 
  11. Alege un animator, un magician sau un clovn; 
  12. Optează pentru pinata, jocul popular în America de Sud;
  13. Karaoke; 
  14. Angajarea unui MC care să întrețină atmosfera. 

Sursa foto: Shutterstock

Recomandări pentru o petrecere de copii reușită 

La final, e nevoie să faci o recapitulare a pașilor de mai sus și să completezi cu următoarele aspecte: 

  1. Recapitulează și reactualizează pașii de urmat pentru organizarea petrecerii pentru copii; 
  2. Alege o singură temă pentru petrecere, cu excepția în care celebrezi ziua de naștere a unor gemeni, băiat și fată; 
  3. Reactualizează lista invitaților cu câteva zile înainte de eveniment; 
  4. Implică-l pe cel mic în organizare, pe măsură ce este posibil. 

Sursa foto: Shutterstock

 

Sperăm ca acest ghid să-ți fie de folos în organizarea celei mai frumoase petreceri pentru copilul tău. În acest fel, te vei asigura că toți cei prezenți la eveniment vor avea parte de cele mai fericite momente, iar micuțul tău va fi în culmea fericirii!

Suport clienti Luni-Sambata: 09:00-17:00

0371234626 contact@articole-petreceri.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!