Petreceri tematice pentru copii: idei originale si sfaturi utile

Petreceri tematice pentru copii: idei originale si sfaturi utile

Copiii sunt cele mai importante ființe din viața părinților, motiv pentru care satisfacerea nevoilor și plăcerilor acestora este în topul priorităților. Cum petrecerile se numără printre activitățile preferate ale copiilor, organizarea acestora trebuie să facă parte din lista ta de responsabilități fie când este vorba despre evenimente speciale precum aniversările, fie cu ocazia anumitor sărbători precum cele de Paște, Crăciun, Halloween etc. 

 

Dacă pentru a doua situație alegere unei tematici interactive pentru cei mici poate fi destul de ușoară, festivitățile fiind ofertante prin natura lor deja consacrată – decorațiuni, jocuri, ateliere și activități, atunci când vine vorba despre zilele de naștere, lucrurile pot deveni un pic mai complicate. 

 

În funcție de vârsta copilului, dar și de lucrurile care îi fac plăcere, te poți regăsi în situația de a fi nevoie să alegi dintr-o gamă largă de opțiuni sau, dimpotrivă, să fii în pană de idei. Ca să îți faci treaba cât mai ușoară, este recomandat să iei în calcul câteva dintre cele mai utile sfaturi cu privire la criteriile de organizare. La rândul lor, acestea pot fi împărțite în funcție de vârsta juniorului tău, pentru a-ți asigura satisfacția sa. 

 

Alege din timp locația 

Primul criteriu de care ar trebui să ții cont atunci când organizezi o petrecere tematică este spațiul în care se va desfășura aceasta. Ca să poți alege ce decorațiuni și activități vor avea copiii, este recomandat să optezi din timp pentru o locație. Petrecerile ținute acasă, indiferent de mărimea acesteia, diferă mult de cele desfășurate la restaurante, zone special amenajate sau în locurile de joacă. 

 

Dacă ai un copil de numai câțiva ani, poți organiza acasă o aniversare la care să inviți și părinții, pentru a fi mai ușor de gestionat totul. Folosește decorațiuni pentru petrecere tematică Zoo, Mickey Mouse sau Superman, în funcție de personajele preferate ale sărbătoritului. Dacă juniorul este mai mare sau chiar adolescent, te poți orienta și către un restaurant de tip fast food sau un mic spațiu pentru evenimente.

 

Ține cont de preferințele copilului 

O arcadă din baloane colorate poate fi o idee excelentă pentru o petrecere tematică organizată cu ocazia unei aniversări speciale – când copilul împlinește 10, 14 sau chiar 18 ani. În cazul în care acesta este mai mic, te poți orienta către baloane din folie umflate cu heliu, acestea fiind adesea disponibile în diverse forme și mărimi pentru a se potrivi tematicii alese. 

 

Cu toate acestea, oricare ar fi tematica pentru care ai vrea să optezi, este recomandat să te consulți și cu puștiul tău sau, în cazul în care vrei să îi faci o surpriză, să te asiguri că organizarea va fi pe placul său. Spre exemplu, dacă preferă personaje supereroi, o petrecere cu animale sau mașini cel mai probabil nu va fi potrivită. Ca să eviți situațiile tensionate, oferă-i câteva variante din care să aleagă. 

 

Alege accesoriile/decorațiunile potrivite 

Pentru că nicio petrecere tematică nu poate fi de succes fără accesoriile potrivite, trebuie să te gândești din timp cum să cuprinzi totul în decorul de care dispui. Spre exemplu, dacă ai o fetiță care îndrăgește prințesele Barbie, ar trebui să folosești atât jucării specifice pentru a decora spațiul în care se va desfășura evenimentul, cât și accesorii precum pahare, șervețele, farfurii sau postere imprimate cu aceste desene. 

 

În cazul în care nu găsești astfel de produse sau comandarea/realizarea lor este prea complicată și nu ai timp, încearcă să le înlocuiești cu decorațiuni și accesorii care fac parte din aceeași paletă cu tematica aleasă. Dacă ai optat pentru Superman, poți folosi tacâmuri, costume sau veselă în nuanțe de roșu și albastru. 

 

 

Invită un număr potrivit de participanți 

Atunci când sunt mici, mulți copii își doresc să invite la petrecerea lor toți colegii de la grădiniță sau de la școală. Pentru că acest lucru este adesea greu de realizat, poți apela la un sfat util ca să te decizi asupra unui număr optim de invitați; în funcție de vârsta pe care o are cel mic, poți înmulți numărul cu unu, doi sau trei. 

 

Concret, dacă ai un copil care împlinește 5 ani, poți invita 5, 10 sau 15 prieteni ai acestuia. Numărul poate varia și în funcție de alți factori precum – ziua și perioada alese pentru organizarea petrecerii, disponibilitatea programului părinților, bugetul de care dispui, dar și dorința celui mic. 

 

Setează ora optimă pentru începutul petrecerii

Pentru că orice petrecere durează, de regulă între două și 5-6 ore, trebuie să alegi cu grijă intervalul în care vei invita participanții la aceasta. Dacă este vorba despre copii de grădiniță, sunt recomandate zilele de weekend, de preferat după-amiaza, astfel încât cei mici să se poată odihni corespunzător. În cazul în care trebuie să optezi pentru o zi lucrătoare, încearcă să alegi o oră care să le permită părinților să îi aducă pe copii și care să nu cauzeze terminarea petrecerii prea târziu sau prea din scurt. De obicei, intervalul 17:00 – 20:00 este ideal. 

 

Dacă organizezi o petrecere tematică de majorat sau pentru adolescenți de peste 13-14 ani, poți alege să îi inviți și seara, astfel încât aceștia să poată merge la culcare nu mai târziu de miezul nopții. Pentru a-ți fi mai ușor să iei o decizie, te poți consulta și cu părinții participanților la petrecere, astfel încât să găsești o variantă convenabilă pentru toată lumea. 

 

Organizarea unei petreceri tematice pentru copii poate fi un real succes dacă ții cont de aceste sfaturi utile. Inspiră-te din preferințele celui mic și ai grijă să alegi o locație care să îți permită să improvizezi în orice situație.

Suport clienti Luni-Sambata: 09:00-17:00

0371234626 contact@articole-petreceri.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!