Organizarea majoratului: Ghid pentru o petrecere reusita

Organizarea majoratului: Ghid pentru o petrecere reusita

 Petrecerea de majorat este una dintre cele mai importante din viața unui adolescent, reprezentând trecere într-o altă etapă a vieții. Tocmai din acest motiv, majoratul nu trebuie să treacă neobservat și trebuie să se transforme într-un eveniment fastuos. O petrecere de majorat merită din plin grija și atenția părinților, pentru a fi organizată pe placul sărbătoritei sau sărbătoritului și pentru fi una de neuitat. 

 

Și nici măcar nu este nevoie de o echipă de profesioniști pentru a organiza cum se cuvine majoratul, ci doar trebuie să iei în considerare anumite aspecte importante. Pentru a-ți veni în ajutor în ceea ce privește organizarea majoratului, am adunat pentru tine câteva idei care să poată transforma sarcina de organizare a majoratului într-una cât se poate de distractivă. Descoperă în cele ce urmează secretele pentru o petrecere de majorat reușită! 

Etapele organizării majoratului 

Majoratul este un eveniment pe care fiecare om și-l amintește cu drag pentru tot restul vieții, motiv pentru care această petrecere trebuie organizată până în cele mai mici detalii, în așa fel încât toate amintirile să fie unele plăcute pentru sărbătorit și pentru toți invitații deopotrivă. Iată care sunt etapele organizării majoratului ideal! 

Stabilirea bugetului pentru petrecerea de majorat 

Chiar și dacă este vorba despre o petrecere de majorat, e necesară o bună organizare a acesteia. Și cum organizarea până în cele mai mici detalii are strânsă legătură cu bugetul pe care dorești să-l aloci celebrării vârstei de 18 ani a copilului tău, e necesar să stabilești, încă de la început, un buget în care să te încadrezi în ceea ce privește locația, numărul de invitați, selectarea meniului, decorarea locației, tortul, muzica și toate elementele care contribuie la desfășurarea ideală a acestei petreceri. 

Alegerea locației 

Locația este esențială în desfășurarea petrecerii de majorat. Gândește-te din timp dacă este de preferat o petrecere de zi sau de noapte și care este numărul aproximativ al invitaților. Este important să știi dacă sărbătoritul preferă majoratul sub forma unui garden party sau pool party, dacă dorește să-și serbeze ziua acasă sau într-un club de noapte, într-o cabană la munte sau într-un restaurant.  

Trimiterea invitațiilor 

Sărbătoritul trebuie să aleagă invitații, dintre care menționăm rudele, prietenii sau colegii de liceu. Ideal ar fi să se axeze pe persoanele apropiate, cărora le place să danseze și să se distreze. Pentru invitații, poți opta pentru realizarea acestora pe calculator, într-un format estetic, care să menționeze data, ora, adresa, ocazia și un mesaj care să-i amuze pe cei ce primesc invitațiile. 

Selectarea meniului pentru petrecerea de majorat 

Dacă nu aveți idee în ceea ce privește meniul, poți consulta oricând paginile de internet care oferă o mulțime de idei, de la cele simple, la cele sofisticate. În cazul în care nu alegi să organizezi majoratul într-un restaurant, ci acasă sau într-un local de noapte, poți miza pe mâncăruri tradiționale, așezate într-un bufet suedez, din care invitații se pot servi ușor. În cazul în care dorești să surprinzi invitații cu un meniu culinar sofisticat, poți apela la ornamente culinare, specialități culinare internaționale și fructe exotice. 

 

De asemenea, nu uita de băutură! Acest aspect este unul deosebit de important în cadrul oricărei petreceri, mai cu seamă că adolescentul tău deja este major. Alege băuturi alcoolice, sucuri naturale și apă, pe care invitații să le aibă la discreție. Îți sugerăm să te orientezi și spre alegerea unui candy bar, dacă dorești să-ți surprinzi invitații în cel mai plăcut mod. 

Alegerea muzicii pentru majorat 

Muzica are un rol important în organizarea majoratului. Indicat ar fi ca, înainte de organizarea petrecerii, să ceri și părerea invitațiilor cu privire la muzica pe care o preferă, în așa fel încât fiecare să fie mulțumit. În acest fel, cu toții vor avea ocazia să asculte genuri muzicale diferite și să transformi petrecerea de majorat într-un eveniment memorabil. Optează pentru un DJ pentru majorat, căci la orice petrecere este ideal ca muzica să fie asigurată de cineva. 

Angajarea unui fotograf profesionist 

Un astfel de moment cu siguranță merită să fie capturat în cele mai frumoase ipostaze, motiv pentru care trebuie să iei în considerare și angajarea unui fotograf profesionist. Un fotograf cunoaște cu siguranță momentele principale din cadrul unei petreceri de majorat și va reuși să surprindă cele mai emoționante și distractive momente. 

Tortul și decorațiunile pentru petrecere 

Tortul este piesa centrală a oricărui eveniment, acesta trebuind ales și decorat în funcție de gusturile și preferințele proaspătului major. Dacă știi cu exactitate gusturile copilului tău, îți recomandăm că momentul tortului să fie o surpriză. Cât despre articolele pentru petrecere, acestea vor fi alese tot în funcție de gusturile copilului tău. Astfel, ai grijă ca printre decorațiuni să se numere: 

Idei pentru organizarea majoratului 

Am vorbit într-un articol anterior despre cum organizezi o petrecere pentru copii, însă în cazul organizării majoratului lucrurile sunt puțin diferite, mai cu seamă că vei stabili împreună cu sărbătoritul toate detaliile și vei negocia în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită. Dacă dorești ca adolescentul tău să aibă parte de o petrecere de majorat deosebită, îți vom face în rândurile următoare câteva propuneri cu care nu vei da niciodată greș. Iată câteva idei pentru organizarea majoratului! 

Petrecere tematică în organizarea majoratului 

Petrecerile tematice vor fi întotdeauna în topul preferințelor adolescenților. Interactive și în trend, acestea stârnesc interesul tinerilor majori, mai cu seamă că oferă posibilitatea alegerii propriei teme, accesoriile și decorațiunile. Poți opta pentru o petrecere în stil anilor ‘40 sau anilor ‘80, Flower Power, carnaval, Hollywood sau chiar și bal mascat. În prezent, extrem de la modă sunt photobooth-urile. În comparație cu fotografiile clasice realizare cu aparatul foto, acestea sunt distractive și pot fi personalizate extrem de ușor. 

Petrecere karaoke în organizarea majoratului 

Organizarea majoratului sub forma unei petreceri karaoke este o idee dinamică și distractivă. În acest fel, invitații se vor simți excelent și vor avea parte de o seară pe cinste. Pentru a-ți motiva invitații, poți pune la bătaie câteva premii atractive. 

Petrecere de majorat la piscină 

Dacă vremea ține cu tine și te afli în plin sezon estival, organizarea majoratului la piscină poate fi o idee nemaipomenită. Poți opta pentru un DJ care să asigure atmosfera prin muzică bună, cocktailuri colorate în și gustări ușoare în meniu, pool floats, lumini colorate și baloane aniversare deasupra piscinei. 

Petrecere de majorat acasă 

Dacă ești pe ultima sută de metri și nu te-ai gândit la organizarea unei petreceri fabuloase cu ocazia majoratului, poți alege oricând să organizezi majoratul acasă. Un dress code nu mai este impus și nici nu mai este nevoie de alegerea unui DJ. În ceea ce privește meniul, poți opta pentru alegerea unei firme de catering, iar cu privire la muzică, poți crea un playlist care să genereze o atmosferă pe cinste. Cât despre decorațiuni, poți alege baloane, coifuri, confetti sau ochelari. 

Organizarea majoratului în club 

Dacă vrei să te asiguri că adolescentul tău va avea parte de distracție la maxim și o atmosferă pe cinste, clubul este una dintre cele mai populare locații pentru organizarea majoratului. Orientează-te spre un club pe placul copilului tău, însă care să ofere servicii de calitate. 

 

Greșeli pe care să le eviți în organizarea majoratului 

La fel ca în cazul tuturor petrecerilor de acest gen, este important să ții cont de anumite reguli și să nu te abați de la acestea, dacă dorești să oferi o aniversare de vis copilului tău, mai ales acum, când se transformă într-un adult. Iată ce greșeli trebuie evitate în organizarea majoratului: 

  • Să prepari prăjiturile pentru majorat acasă

Este adevărat că toată lumea așteaptă cu nerăbdare momentul servirii prăjiturilor la orice petrecere, însă oricât de priceput ai fi în ale prăjiturilor în bucătărie, indicat ar fi să optezi pentru bunătățile unei cofetării renumite pentru produsele delicioase. Un candy bar va fi întotdeauna un adevărat succes în cadrul unei petreceri aniversare. 

  • Să nu ai un DJ profesionist 

Muzica este vitală pentru orice eveniment, cu atât mai mult pentru unul de asemenea anvergură, unde toți ochii sunt țintiți asupra sărbătoritului. Desigur, poți alege propriul laptop pentru muzica de la eveniment, însă nu va reuși să creeze aceeași atmosferă caracteristică DJ-ilor. 

  • Să nu existe deloc alcool

Nu uita că participanții au deja peste 18 ani, așa că băuturile cu alcool sunt de nelipsit de la o petrecere de majorat. O petrecere fără alcool rar există! 

  • Sa se termine petrecerea la 11 seara 

Nicio petrecere nu se sfârșește la această oră, astfel că nu este nicidecum o idee bună să impui astfel de limite. În caz contrar, adolescenții se vor simți tratați asemenea unor copii mici din cauza atitudinii protectoare de părinte. 

 

Acum că ai la dispoziție toate propunerile noastre pentru organizarea unei petreceri de majorat incredibile, nu-ți mai rămâne decât să iei câteva decizii alături de copilul tău și să începi pregătirile pentru o petrecere de neuitat!

Suport clienti Luni-Sambata: 09:00-17:00

0371234626 contact@articole-petreceri.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!