Organizare petrecere aniversara: recomandari si sfaturi utile

Organizare petrecere aniversara: recomandari si sfaturi utile
Organizarea unei petreceri poate deveni o adevărată provocare, indiferent că vorbim despre părinți care nu știu încă ce activități să aleagă pentru aniversarea copilului lor sau că ne referim la petreceri aniversare surpriză, pentru prieteni dragi sau familie. Vârsta persoanei sărbătorite este unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să-i iei în considerare înainte de a organiza o petrecere aniversară. 
 

Există diferențe incomparabile între un copil de 3 ani, un copil de 10 ani, un adolescent, un tânăr sau un adult, lucru care se reflectă în preferințele fiecăruia. Și este important să ții cont de aceste preferințe, dacă dorești ca petrecerea să fie un adevărat succes. Vrei să afli cum să alegi activitățile potrivite și cum să organizezi o petrecere aniversară memorabilă pentru una dintre cele mai dragi persoane din viața ta? Iată câteva recomandări și sfaturi utile pentru organizarea celei mai frumoase petreceri aniversare! 

Cum organizezi o petrecere aniversară în funcție de vârstă? 

Unul dintre factorii pe care oricine ar trebui să-i ia în considerare atunci când se ocupă de organizarea unei petreceri aniversare este vârsta pe care o va împlini persoana sărbătorită. Activitățile, decorul și tematica evenimentului vor fi alese întotdeauna în funcție de anii împliniți de sărbătorit, dar și de vârsta invitaților. Desigur, în cazul în care nu vorbim despre o petrecere aniversară a unei companii, a căsniciei sau cu ocazia altor evenimente importante, care merită sărbătorite cum se cuvine! 

Petrecere aniversară pentru copii

Organizarea unei petreceri aniversare pentru copii cu siguranță va implica amenajarea unui spațiu de joacă, plin de jucării, pentru a se putea juca în voie alături de ceilalți copii. Activitățile recomandate pentru o astfel de petrecere aniversară sunt cele energice și interactive, motiv pentru care e indicat să cochetezi cu ideea de a avea personaje de animație la petrecere, alegând unele dintre cele mai populare mascote. 

Petrecere aniversară pentru adolescenți 

O petrecere aniversară pentru adolescenți implică un program mai complex, deoarece aceștia își vor dori activități mai elaborate. Ia în considerare activități precum dansuri și karaoke, sau chiar și închirierea unui MC, care să întrețină atmosfera în timpul petrecerii. De asemenea, poți opta pentru un photo booth, copii având astfel ocazia de a-și crea unele dintre cele mai frumoase amintiri de la petrecerea aniversară. 

Petrecere aniversară pentru tineri 

Atunci când se dorește organizarea unei petreceri aniversare pentru tineri ce depășesc vârsta majoratului, preferințele persoanei sărbătorite vor deveni cu totul altele. Va fi o petrecere în adevăratul sens al cuvântului, cu multe pahare de cocktail și muzică care răsună în boxe până dimineața. Așa că dacă vrei să te asiguri că vei organiza una dintre cele mai cool petreceri, asigură-te că vei ține în totalitate cont de preferințele sărbătoritului. Asta dacă nu cumva îți organizezi propria petrecere aniversară! 

Petrecere aniversară pentru adulți 

În cazul unei petreceri aniversare pentru adulți, locația evenimentului cu siguranță va spune multe despre sărbătorit. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că vei alege un local pe cinste pentru petrecere, că vei avea un meniu desăvârșit, că băuturile de la bar nu se vor termina niciodată și că muzica nu va înceta să destindă atmosfera în permanență. Și ține cont că o petrecere tematică poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri, chiar și pentru adulți! 

Sursa foto: Shutterstock

Pași în organizarea celei mai reușite petreceri aniversare 

Vrei să afli care sunt pașii pentru organizarea unei petreceri aniversare reușite, plină de amintiri incredibile? Ca orice petrecere, acest eveniment necesită timp, efort și implicare. Cu atât mai mult că există o mulțime de lucruri pe care trebuie să le stabilești. Descoperă în continuare recomandările noastre de organizare petrecere aniversară și vezi care sunt cei mai importanți pași de urmat! 

Planifică petrecerea aniversară și stabilește un buget 

Pentru început, stabilește data petrecerii și locul în care se va ține, dar și intervalul în care se va desfășura petrecerea aniversară. Lansează apoi invitațiile către grupul țintă de prieteni. Este, de asemenea, important, să stabilești un buget, acesta urmând să dicteze amploarea evenimentului. Indiferent că vrei să organizezi o petrecere cu un buget ridicat sau nu, o evidență te va ajuta cu siguranță să te încadrezi în anumite limite impuse.  

Găsește spațiul potrivit pentru petrecere 

Înainte de a lansa invitațiile, trebuie să te asiguri că ai ales un spațiu ideal, care să-ți permită punerea în practică a ideilor pentru petrecere. Desigur, spațiul pentru petrecerea aniversară va fi ales în funcție de numeroși factori, așa cum sunt vârsta și preferințele sărbătoritului, tematica petrecerii sau anotimp. În timp ce o petrecere pentru copii se poate rezuma la loc cu spațiu de joacă, o petrecere aniversară pentru adulți s-ar putea să necesite închirierea unui restaurant sau a unei terase. 

Stabilește lista invitaților și lansează invitațiile 

Odată ce ai găsit locul ideal pentru petrecerea aniversară, este timpul să stabilești lista de invitați. Realizează o listă extinsă cu prietenii pe care dorești să-i inviți și ține cont de specificul vârstei invitaților, pentru a stabili astfel tematica petrecerii, meniul, dar și genul de muzică care să-i încânte. 

Alege tematica petrecerii 

Tematica petrecerii aniversare te va ajuta foarte mult să știi care sunt decorațiunile pe care trebuie să le cumperi, ce mâncare să pregătești sau ce jocuri să planifici, în cazul în care vorbim despre o petrecere aniversară pentru copii. În timp ce pentru petrecerile de copii poți alege personaje din desene animate precum Minnie Mouse, o petrecere tematică pentru adulți poate „Moda anilor ‘90” sau „Halloween”. 

Sursa foto: Shutterstock

Fă o listă cu toate accesoriile necesare

În funcție de tematica aleasă și de vârsta sărbătoritului, vei făsi în magazinele de specialitate numeroase articole pentru petrecere. Iată o listă obișnuită cu articole de care vei avea nevoie pentru o petrecere aniversară: 

  1. Șervețele
  2. Fețe de masă
  3. Pahare și farfurii de unică folosință (pentru petrecerea copiilor); 
  4. Coifuri
  5. Confetti
  6. Bannere cu „La mulți ani!”;
  7. Lumânări pentru tort

Stabilește meniul pentru copii și adulți 

Meniul este un aspect important în organizarea unei petreceri aniversare, motiv pentru care trebuie să te asiguri că ții cont de ceea ce-i place sărbătoritului, dar și de gusturile invitaților, fie că vorbim despre o petrecere de copii sau de adulți. Evită să alegi meniuri prea complicate și liste lungi de ingrediente, ci mizează pe un meniu sănătos și delicios. 

Ține cont de tort, candy bar și aranjamentele florale 

Tortul este surpriza petrecerii aniversare, motiv pentru care trebuie să te asiguri că se încadrează în tematica petrecerii. Apelează la un laborator de torturi speciale pentru petreceri aniversare. Tot de aici poți comanda și candy bar, pentru ca povestea aniversării să fie una completă. Aranjamentele florale sunt, de asemenea, importante în decorarea spațiului, așa că ia în considerare și acest aspect în organizarea petrecerii. 

Oferă diversitate în materie de băuturi și muzică 

Fie că vorbim despre o petrecere aniversară de copii, adolescenți, tineri sau adulți, varietatea de băuturi este importantă în organizarea unei petreceri. În timp ce pentru copii sunt ideale fresh-urile de fructe, smoothie-urile sau șampaniile pentru copii, pentru aniversarea unui adult meniul trebuie să ofere numeroase variante de cocktailuri invitaților. Și cum la pachet cu mâncare și băutura bună vine și muzica, asigură-te că playlist-ul ales va acoperi multe genuri muzicale, pentru ca toată lumea să fie mulțumită. 

Sursa foto: Shutterstock

 

Cea mai reușită petrecere aniversară cu siguranță va fi cea din suflet, cu drag și cu multă implicare pentru sărbătorit. Ține cont de recomandările noastre, nu te pierde în detalii, păstrează lucrurile simple și ține o evidență a evenimentului, iar la final vei vedea că succesul petrecerii aniversare va fi pe măsura așteptărilor! 

Suport clienti Luni-Sambata: 09:00-17:00

0371234626 contact@articole-petreceri.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!