Petrecerea Baby Shower: Ce este si cum o organizezi?

Petrecerea Baby Shower: Ce este si cum o organizezi?

Nașterea unui bebeluș este un moment de bucurie urmat de o perioadă copleșitoare pentru viitorii părinți. Pentru a „îndulci” acomodarea acasă în această nouă formulă, părinții și apropiații lor organizează deseori ceea ce numim o petrecere Baby Shower. 

 

Ai auzit de acest trend, dar nu știi exact de presupune un party de acest gen? Bine ai venit pe pagina noastră, unde poți descoperi cel mai complet ghid pentru petrecerea Baby Shower! 

 

Ce este petrecerea Baby Shower

 

Petrecerea de baby shower are la bază un concept importat din cultura americană modernă și reprezintă, de fapt, un eveniment de celebrare a nașterii unui copil. În ultimii ani, astfel de petreceri au devenit tot mai populare și în România, fiind totodată un obicei pe care și alte state europene l-au adoptat cu entuziasm. 

 

Deși nu a avut dintotdeauna o denumire specifică, petrecerea Baby Shower este o tradiție bine înrădăcinată în istoria Statelor Unite; aici, vecinele proaspetei mame se organizau pentru a-i oferi acesteia sprijinul necesar oricărei femei care a dat naștere. 

 

Mai exact, ele preluau din atribuțiile casei și se ocupau de pregătirea mesei, de menaj și chiar aveau grijă de ceilalți copii ai familiei. În acest mod, mama reușea să se acomodeze mult mai ușor cu noul său stil de viață. 

 

Astăzi, însă, party-urile oferite în cinstea noului născut și a proaspetei mămici au loc cu mai mult fast, devenind un adevărat trend, am putea spune. 

 

Cum organizezi un Baby Shower memorabil 

 

Așa cum spuneam, actualele party-uri Baby Shower au căpătat un alt sens decât cel despre care vorbeam în rândurile de mai sus. Deci, dacă vrei să pui la cale o petrecere pentru tine și bebelușul tău, sau dacă ești una dintre apropiatele părinților micuțului și îți asumi rolul de organizator, iată ce ar trebui să știi despre acest tip de eveniment:

 

Când are loc un Baby Shower?

 

În teorie, baby shower se traduce prin „prima băiță a bebelușului”, ceea ce ne lasă să credem că o astfel de petrecere se desfășoară după nașterea celui mic. În practică, însă, există și cupluri care aleg să se bucure de party-ul închinat lor și copilului înainte ca acesta să vină pe lume. Alegând cea de-a doua variantă, părinților le rămâne destul timp la dispoziție pentru a sorta darurile primite de la invitați și, implicit, de a pune la punct ultimele detalii pentru sosirea micuților (să spele hăinuțele, să aranjeze jucăriile și să se ocupe de alte posibile obiecte pe care le-ar putea primi cadou în cadrul unui Baby Shower). 

 

Ca repere de timp, dacă se dorește organizarea acestei petreceri înainte de nașterea bebelușului, cel mai bine ar fi ca ea să aibă loc, cu aproximație, în luna a 7-a de sarcină. Nu mai este un secret faptul că, în ultimul trimestru, mamele se pot confrunta cu diverse stări care să le împiedice să savureze din plin timpul petrecut alături de prietenele sale la Baby Shower! 

 

După nașterea copilului, este ideal ca party-ul să se desfășoare între a doua și a 6-a săptămână, astfel încât atât părinții, cât și micuții, să aibă suficient timp de acomodare în noua formulă. 

 

Ce implică să fii gazda unui Baby Shower

 

În primul rând, gazda unui Baby Shower trebuie să stabilească locația petrecerii care, de cele mai multe ori, este chiar locuința sărbătoriților. Mai apoi, acolo unde este cazul, se va realiza de comun acord cu părinții copilașului o listă de invitați. 

 

Un alt aspect extrem de important dacă te ocupi de organizarea unui Baby Shower este amenajarea spațiului în care se va desfășura party-ul. Primordial este să îți cauți un partener de încredere de unde să poți procura accesoriile de decor și chiar și cadourile pentru viitorii părinți și bebelușul lor. Pe accesorii-petrecere.ro, poți descoperi o varietate de baloane din folie potrivite atât pentru băieței, cât și pentru fetițe. 

 

 

De asemenea, vei găsi o mulțime de modele și de tipuri de accesorii de petrecere potrivite unei astfel de ocazii și în categoria dedicată venirii acasă din maternitate

 

O dată ce ai finalizat cu alegerea accesoriilor ornamentale, nu uita nici de alegerea gustărilor pe care le vei servi invitaților. Poți crea chiar și un minicorner cu dulciuri; celebrele cupcakes sunt foarte potrivite pentru astfel de evenimente, mai ales că pot fi personalizate cu propsuri tematice. Ce spui de acest set de toppere pentru brioșe?

 

Și, pentru ca totul să fie mai ușor de strâns la finalul petrecerii, recomandarea noastră este să mizezi pe articolele de unică folosință, în ton cu tematica petrecerii. De pe site-ul nostru, poți comanda pahare, fețe de masă, farfurii, șervețele și multe alte obiecte necesare organizării meselor festive. 

 

Ce daruri să alegi pentru un Baby Shower

 

Dacă este chiar petrecerea ta, o idee cât se poate de inspirată este să le oferi o mână de ajutor prietenilor invitați și să creezi un registru al cadourilor pe care ți-ar plăcea să le primești pentru tine și bebeluș. Vorbim despre o practică des întâlnită în rândul americanilor, de altfel, foarte eficientă credem noi! 

 

Te afli de cealaltă parte a baricadei și trebuie să alegi un cadou pentru mama și copilul său, dar nu ai primit niciun pont în această direcție? Orientează-te spre piese vestimentare de bebeluși în culori neutre, către jucării potrivite nou-născuților sau către accesorii utile micuților și proaspetelor mămici (de exemplu: o cameră de supraveghere pentru copii, un ham, o lampă de veghe, iar lista poate continua). 

 

Suntem alături de tine la momentele unice de care te bucuri! Pe accesorii-petrecere.ro, poți găsi o mulțime de produse necesare pentru a transforma orice party într-un eveniment memorabil!

Suport clienti Luni-Sambata: 09:00-17:00

0371234626 contact@articole-petreceri.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!