Nunta de argint: decoratiuni inspirate si idei de surprize pentru invitati

Nunta de argint: decoratiuni inspirate si idei de surprize pentru invitati

În tradiția românească, nunta de argint este sărbătorită doar de câteva decenii, ea fiind importată din cultura occidentală, pe filieră franceză, unde, în evul mediu, bărbații înstăriți dăruiau soțiilor o coroniță din argint la împlinirea unui număr de ani de căsătorie. Un astfel de obicei există și la englezi și americani, aceștia reînnoinudu-și jurămintele, ca o aniversare a căsniciei. 

 

Dacă pentru organizarea unei nunți clasice există o mulțime de informații și aspecte cu care suntem cu toții familiarizați, în cazul nunții de argint lucrurile nu stau la fel. Și pentru că ne dorim să serbezi cu fast nunta de argint alături de familie și prieteni, ne-am propus să te inspirăm în acest articol cu cele mai frumoase decorațiuni pentru nunta de argint, dar și cu idei de surprize care să le aducă bucurie invitaților. 

Ce înseamnă nunta de argint? 

Nunta de argint marchează 25 de ani de căsătorie și nu ar trebui ignorată de niciun cuplu, căci reprezintă parcurgerea unei etape importante a căsniciei. Simbolul acestui eveniment fericit este unul simplu: argintul este un material rezistent, a cărui structură rezistă chiar și după o anumită perioadă de timp. Un cuplu care ajunge la această performanță este, cu siguranță, unul solid, care a rezistat multor încercări. 

 

Astfel, dacă te întrebai la câți ani se face nunta de argint, află ca aceasta este serbată la 25 de ani de la împreunarea destinelor prin cununia religioasă. Dacă și tu ești din ce în ce mai aproape de a ajunge la cea de-a 25-a aniversare a zilei în care tu și persoana iubită ați spus împreună marele „Da!”, atunci această zi cu siguranță nu ar trebui să treacă fără a fi sărbătorită și marcată într-un mod special. Și ți-am pregătit în cele ce urmează câteva idei care să o transforme într-un moment cu totul deosebit!  

Decorațiuni inspirate pentru nunta de argint 

Atunci când cauți imagini cu nunta de argint, cu siguranță nu vei găsi decorul nunții clasice cu care te-ai obișnuit, ci daruri, mărturii de nuntă, decorațiuni și tematici argintii, în ton cu evenimentul celebrat. Argintul și culoarea argintiu sunt vedetele petrecerii, acestea simbolizând, în mod tradițional, strălucirea și succesul căsătoriei. Iată câteva idei inspirate de decorațiuni pentru nunta de argint! 

Baloane și arcade din baloane argintii și albe

Un decor festiv fără baloane este incomplet, oricât de mult ar trece anii peste noi. Prin urmare, din decorul locației de nuntă nu trebuie să lipsească aranjamentele din baloane pentru nuntă în nuanțe de alb și argintiu, simple sau cu sclipici. Chiar și arcadele din baloane în aceeași nuanță sunt o alegere excelentă pentru înfrumusețarea decorului nunții de argint, mai ales dacă dorești să organizezi o nuntă tematică în care argintiul să fie culoarea predominantă. 

Aranjamente florale cu detalii argintii 

Alege culori armonioase pentru decorul nunții de argint. Dacă argintiul urmează să fie culoarea principală pentru ocazie, sunt recomandate nuanțele subtile și neutre pentru completarea decorului. Acesta este și cazul aranjamentelor florale care pot înfrumuseța într-un mod estetic decorul meselor de la petrecere. Mai mult, există o mulțime de modele de plante artificiale argintii, care pot fi integrate elegant în decorul meselor, într-o armonie perfectă cu restul elementelor. 

Accesorii pentru servirea mesei în nuanțe de argintiu 

Fie că vorbim de fețele de masă, șervețelele de petrecere sau decorațiunile așezate pe farfurii, îți recomandăm să păstrezi nuanțele de argintiu și pentru selectarea acestora. Astfel, decorul nunții de argint va reuși să încânte toate privirile, cu atât mai mult cu cât mesele de nuntă vor fi în centrul atenției invitaților la nuntă. 

Elemente de decor pentru masă în tonuri argintii

Nici elementele decorative pentru mese nu trebuie neglijate. Pe lângă buchetele de flori menționate anterior, o idee excelentă pentru nunta de argint sunt decorațiile pentru mese precum suporturile de lumânări placate cu argint sau jetoanele creative pe care sunt notate numărul mesei și numele invitaților. Există variate modele de lumânări pentru nunta de argint, unele mai delicate decât altele, așa că ai de unde alege. Nu uita să te orientezi și spre alegerea unor farfurii delicate din porțelan și a unor tacâmuri din argint, pentru a fi în ton cu tematica petrecerii de nuntă.  

Ghirlande decorative argintii 

Și ghirlandele decorative sunt idei fabuloase pentru înfrumusețarea locației petrecerii pentru nunta de argint. Alege unele în nuanțe de alb și argintiu, pe care să scrie „Nunta de argint” sau „25 de ani de căsnicie” sau câte și mai câte idei romantice și inspirate de mesaje. Există chiar și numeroase accesorii pentru decorurile de petrecere, în nuanțe argintii excelente, cu care poți înfrumuseța și mai mult decorul nunții de argint. 

Idei de surprize pentru invitații de la nunta de argint 

Suntem convinși că toți invitații vă vor impresiona cu idei de cadouri deosebite pentru nunta de argint, motiv pentru care aceștia ar trebui să fie, la rândul lor, surprinși în cele mai creative moduri, astfel încât să rămână cu unele dintre cele mai frumoase amintiri de la nunta ta de argint. Iată câteva     „cadouri” potrivite la nunta de argint pentru cei prezenți la eveniment! 

Mărturii de nuntă în funcție de tematica petrecerii 

Dacă dorești să-i impresionezi pe cei prezenți la eveniment, ți-am oferit într-un articol anterior o mulțime de idei de mărturii pentru nuntă și botez. Însă de această dată ne dorim sclipiri argintii în aceste mici daruri pentru invitați, motiv pentru care îți recomandăm să optezi pentru niște magneți argintii, pe care să inscripționezi data nunții de argint și numele voastre.

 

Alte idei excelente de mărturii sunt și cele reprezentate de borcanele mărturii, pe care să le umpli cu bomboane de ciocolată în folii argintii. Astfel îi vei surprinde într-un mod delicios pe cei prezenți. 

Tunuri de confetti argintii și globuri disco 

O altă supriză plăcută pe care le-ai putea-o face invitaților sunt globurile disco argintii pe care le poți plasa în zona ringului de dans, pentru a retrăi cu toții momente unice din tinerețe. De asemenea, alte articole de petrecere care pot anima atmosfera la nunta de argint sunt tunurile de confetti argintii, menite să „explodeze” atunci când momentul apariției tortului de nuntă se ivește. 

Cabină de poze și props argintii 

Îți poți surprinde invitații la nunta de argint și prin includerea în decorul locației a unei cabine de poze, care să surprindă cele mai comice momente și ipostaze de la nuntă. Pune la dispoziție invitațiilor diferite modele haioase de props argintii și creați împreună momente de care să vă amintiți o viață. 

Candy bar cu delicii sclipitoare argintii 

Un candy bar va reprezenta întotdeauna, în cadrul oricărei petreceri, o atracție importantă a evenimentului. Fă-le celor prezenți o surpriză cât se poate de dulce și optează pentru un candy bar tematic, în care prăjiturile cu ornamente comestibile argintii să facă furori. Cei prezenți cu siguranță vor iubi acest set-up savuros și strălucitor! 


Știm că nu-ți vine încă a crede că se împlinesc 25 de ani de la cererea în căsătorie și nunta visurilor voastre, însă este momentul să începi organizarea nunții de argint, pentru a celebra într-un mod elegant această etapă importantă. Ține cont de sfaturile și ideile noastre, iar nunta de argint se va bucura de decorațiile perfecte și va reuși să-i surprindă în cel mai frumos mod pe cei care-ți sunt alături în ziua evenimentului.

Suport clienti Luni-Sambata: 09:00-17:00

0371234626 contact@articole-petreceri.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!